View Single Post
  #7 (permalink)  
Old February 23rd, 2009
ToNneTje's Avatar
ToNneTje ToNneTje is offline
Gnutella Admirer
 
Join Date: January 24th, 2009
Location: Netherlands
Posts: 69
ToNneTje is flying high
Default

Ik kreeg een tip om in Phex heel handig fake-bestanden te blokkeren, zie hier: http://www.gnutellaforums.com/featur...not-hosts.html

Zoek op een niet bestaand woord, bijv. "dezebestandenzijnechtheelnep" of een of andere gekke letterreeks van een woord dat niet bestaat... de zoekresultaten die je dan krijgt zijn NEP! (hierbij zie je vaak exe en zip, maar ook wma en mp3 bestanden)
In Phex kun je in het filter bij 'filter rules' dan een nieuwe filter-rule handmatig toevoegen (edit rules > new rule) waarin je de SHA1 code (unieke code voor individuele bestanden) van NEP-bestanden kunt toevoegen.
Hierna krijg je betreffende NEP-bestand NOOIT meer in je zoekresultaten te zien.
Okee, je moet er effe wat voor doen, even handmatig toevoegen, maar daarna ben je wel van de meeste troep in je zoekresultaten af!

Hoe werkt het:
Zoek op een niet bestaand woord, klik met rechtermuisknop op een reslutaat, ga dan naar 'Bekijk het Bitzi ticket' waarna je op een website komt.
Op deze site zie je ergens de SHA1 code staan, soms bovenaan, soms een stukje omlaag, maar hij staat er op!
Die code effe kopieren en in je zelfgemaakte filter-rule plakken, en dan aangeven dat ie deze permanent gebruikt in je filter, en de resultaten verwijderd (delete).
Zo kun je van meerdere NEP-bestanden de SHA1 codes in je zelfgemaakte filter-rule zetten, en heb je van alle bestanden waarvan je de SHA1 code hebt toegevoegd geen last meer!

Werkt perfect!

Reply With Quote