Gnutella Forums  

Go Back   Gnutella Forums > Current Gnutella Client Forums > LimeWire+WireShare (Cross-platform) > Technical Support > Download/Upload Problems
Register FAQ The Twelve Commandments Members List Calendar Arcade Find the Best VPN Search Today's Posts Mark Forums Read

Download/Upload Problems Problems with downloading or uploading files through the Gnutella network.
* Please specify whether the file problem is a Gnutella network shared file OR a Torrent file. *


Welcome To Gnutella Forums

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content, fun aspects such as the image caption contest and play in the arcade, and access many other special features after your registration and email confirmation. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today! (click here) (Note: we use Yandex mail server so make sure yandex is not on your email filter or blocklist.)

If you have any problems with the Gnutella Forum registration process or your Gnutella Forum account login, please contact us (this is not for program use questions.) Your email address must be legitimate and verified before becoming a full member of the forums. Please be sure to disable any spam filters you may have for our website, so that email messages can reach you.
Note: Any other issue with registration, etc., send a Personal Message (PM) to one of the active Administrators: Lord of the Rings or Birdy.

Once registered but before posting, members MUST READ the FORUM RULES (click here) and members should include System details - help us to help you (click on blue link) in their posts if their problem relates to using the program. Whilst forum helpers are happy to help where they can, without these system details your post might be ignored. And wise to read How to create a New Thread

Thank you

If you are a Spammer click here.
This is not a business advertising forum, all member profiles with business advertising will be banned, all their posts removed. Spamming is illegal in many countries of the world. Guests and search engines cannot view member profiles.



           Deutsch?              Español?                  Français?                   Nederlands?
   Hilfe in Deutsch,   Ayuda en español,   Aide en français et LimeWire en françaisHulp in het Nederlands

Forum Rules

Support Forums

Before you post to one of the specific Client Help and Support Conferences in Gnutella Client Forums please look through other threads and Stickies that may answer your questions. Most problems are not new. The Search function is most useful. Also the red Stickies have answers to the most commonly asked questions. (over 90 percent).
If your problem is not resolved by a search of the forums, please take the next step and post in the appropriate forum. There are many members who will be glad to help.
If you are new to the world of file sharing please do not be shy! Everyone was ‘new’ when they first started.

When posting, please include details for:
Your Operating System ....... Your version of your Gnutella Client (* this is important for helping solve problems) ....... Your Internet connection (56K, Cable, DSL) ....... The exact error message, if one pops up
Any other relevant information that you think may help ....... Try to make your post descriptive, specific, and clear so members can quickly and efficiently help you. To aid helpers in solving download/upload problems, LimeWire and Frostwire users must specify whether they are downloading a torrent file or a file from the Gnutella network.
Members need to supply these details >>> System details - help us to help you (click on blue link)


Moderators

There are senior members on the forums who serve as Moderators. These volunteers keep the board organized and moving.
Moderators are authorized to: (in order of increasing severity)
Move posts to the correct forums. Many times, members post in the wrong forum. These off-topic posts may impede the normal operation of the forum.
Edit posts. Moderators will edit posts that are offensive or break any of the House Rules.
Delete posts. Posts that cannot be edited to comply with the House Rules will be deleted.
Restrict members. This is one of the last punishments before a member is banned. Restrictions may include placing all new posts in a moderation queue or temporarily banning the offender.
Ban members. The most severe punishment. Three or more moderators or administrators must agree to the ban for this action to occur. Banning is reserved for very severe offenses and members who, after many warnings, fail to comply with the House Rules. Banning is permanent. Bans cannot be removed by the moderators and probably won't be removed by the administration.


The Rules

1. Warez, copyright violation, or any other illegal activity may NOT be linked or expressed in any form. Topics discussing techniques for violating these laws and messages containing locations of web sites or other servers hosting illegal content will be silently removed. Multiple offenses will result in consequences. File names are not required to discuss your issues. If filenames are copyright then do not belong on these forums & will be edited out or post removed. Picture sample attachments in posts must not include copyright infringement.

2. Spamming and excessive advertising will not be tolerated. Commercial advertising is not allowed in any form, including using in signatures.

3. There will be no excessive use of profanity in any forum.

4. There will be no racial, ethnic, or gender based insults, or any other personal attacks.

5. Pictures may be attached to posts and signatures if they are not sexually explicit or offensive. Picture sample attachments in posts must not include copyright infringement.

6. Remember to post in the correct forum. Take your time to look at other threads and see where your post will go. If your post is placed in the wrong forum it will be moved by a moderator. There are specific Gnutella Client sections for LimeWire, Phex, FrostWire, BearShare, Gnucleus, Morpheus, and many more. Please choose the correct section for your problem.

7. If you see a post in the wrong forum or in violation of the House Rules, please contact a moderator via Private Message or the "Report this post to a moderator" link at the bottom of every post. Please do not respond directly to the member - a moderator will do what is required.

8. Any impersonation of a forum member in any mode of communication is strictly prohibited and will result in banning.

9. Multiple copies of the same post will not be tolerated. Post your question, comment, or complaint only once. There is no need to express yourself more than once. Duplicate posts will be deleted with little or no warning. Keep in mind a forum censor may temporarily automatically hold up your post, if you do not see your post, do not post again, it will be dealt with by a moderator within a reasonable time. Authors of multiple copies of same post may be dealt with by moderators within their discrete judgment at the time which may result in warning or infraction points, depending on severity as adjudged by the moderators online.

10. Posts should have descriptive topics. Vague titles such as "Help!", "Why?", and the like may not get enough attention to the contents.

11. Do not divulge anyone's personal information in the forum, not even your own. This includes e-mail addresses, IP addresses, age, house address, and any other distinguishing information. Don´t use eMail addresses in your nick. Reiterating, do not post your email address in posts. This is for your own protection.

12. Signatures may be used as long as they are not offensive or sexually explicit or used for commercial advertising. Commercial weblinks cannot be used under any circumstances and will result in an immediate ban.

13. Dual accounts are not allowed. Cannot explain this more simply. Attempts to set up dual accounts will most likely result in a banning of all forum accounts.

14. Video links may only be posted after you have a tally of two forum posts. Video link posting with less than a 2 post tally are considered as spam. Video link posting with less than a 2 post tally are considered as spam.

15. Failure to show that you have read the forum rules may result in forum rules breach infraction points or warnings awarded against you which may later total up to an automatic temporary or permanent ban. Supplying system details is a prerequisite in most cases, particularly with connection or installation issues.

Violation of any of these rules will bring consequences, determined on a case-by-case basis.


Thank You! Thanks for taking the time to read these forum guidelines. We hope your visit is helpful and mutually beneficial to the entire community.


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old December 3rd, 2008
Disciple
 
Join Date: December 3rd, 2008
Posts: 15
bjswalker is flying high
Default Shocking, I know - but my Limewire searches are dead

My particulars: I'm running Windows Vista, just recently upgraded to Limewire Pro 4.18.8 and I have a cable connection that runs through a combo modem router, but for now, the only other active machine on the network is an Xbox and until Gears of War II comes out, it won't be on.

So I've been using Limewire for a couple of years, I think it's been, always the pro version, so I'm used to my happy little Turbo blue connection bars and snappy searches. I noticed a month-ish ago they were slooooooow, so I updated and now they are virtually at a dead stop. I have to hit "get more results" multiple times just to get a handful of results. I'm not searching for anything unusual, these are simple basic searches that I've used before (e-books by publisher) and I am used to 50-100 results per search.

I have:

Added 204.11.219.225 through .231 to my filters
deleted my LW preferences
unticked my license preference box
reverted my popup box to default
disabled ultrapeer, mojito and TLS
I've reinstalled Limewire twice
I've cleaned out my shared and incomplete files
tried Frostwire and didn't do any better with that

I will say that at certain times of the day I do slightly better, but I am absolutely not even remotely close to the kind of searching that I had before. A good search is 25 results and then I have to cross my fingers, toes and eyes that I can download it.

My ISP is the evil empire Charter.

Any help will be most, most appreciated.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old December 3rd, 2008
Disciple
 
Join Date: December 3rd, 2008
Posts: 15
bjswalker is flying high
Default

Just editing to add in that I also checked my router to make sure it was set up to UPnP (it is), changed the listening port (?) on LW to one of the acceptable numbers between 4whatever and 5whatever it was, deleted and reaquired the Gnutella file just for the heck of it and called my ISP of doom, who swear, absolutely swear my 10 Meg service is just fine and they're not messing with me.

I never believe Charter.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old December 3rd, 2008
Lord of the Rings's Avatar
ContraBanned
 
Join Date: June 30th, 2004
Location: Middle of the ocean apparently (middle earth)
Posts: 533
Lord of the Rings has a distinguished reputationLord of the Rings has a distinguished reputationLord of the Rings has a distinguished reputation
Default

Someone posted just recently of similar behaviour by their LW. Their answer was installing FrostWire, then using LW, which suggested the Gnutella file they had was out of date. May I suggest you try replacing the one you have (yes I know you tried FW): http://www.gnutellaforums.com/connec...t-connect.html (DELETE/REPLACE gnutella.net FILE)

Something else to try: (a) Problems with the search, __ (b) Hostiles List, __ (c) In the Connections window, Cancel some of the connections. Some may be duds / spammer UltraPeers (UP's.)

BTW I have suffered same issue as you when trying same searches over multiple days. Stief suggested to me, quote:

Quote:
Originally Posted by stief
Usually the connections are the problem: I'm connected to too many spam hosts.

Also, UP's drop repeated searches for a certain amount of time. I'm not sure of the timing, but I used to wait 24 hrs before repeating a search. I think that has changed, but I don't know what timings each version of an UP use.

So, bottom line: check filters (consider showing all junk results too), get new connections, or just wait a few hours before using a repeated search term.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old December 3rd, 2008
Disciple
 
Join Date: December 3rd, 2008
Posts: 15
bjswalker is flying high
Default needed to add info

Thanks for your response, LoTR.

Okay, redid the Gnutella file thing, installed the Hostiles list (that was a new one), already had the other IP addys in my filter list.

Just for good measure, I went over my network with a fine tooth comb and it's working perfectly for a change and my antivirus/firewall (McAfee) hasn't changed and is still allowing Limewire full access. And I do have the current version of Java (forgot to mention that). Nothing waiting to be downloaded either.

I've never been able to find a list of connections in Limewire Pro. I can see it in Frostwire, but there's nothing but a question about launching on startup under "connections" under tools in Pro. And I've looked everywhere else. It's not under any of the tabs or any of the other drop down menus that I can find. I haven't searched all afternoon and I tried an all-new one and got six results. Wheee.

I hope Santa's got an elf working on a patch and this seriously isn't my new Limewire.

Last edited by bjswalker; December 3rd, 2008 at 09:41 PM. Reason: needed to add info
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old December 3rd, 2008
Lord of the Rings's Avatar
ContraBanned
 
Join Date: June 30th, 2004
Location: Middle of the ocean apparently (middle earth)
Posts: 533
Lord of the Rings has a distinguished reputationLord of the Rings has a distinguished reputationLord of the Rings has a distinguished reputation
Default

Try different types of searches, & see if things are different. Your UP's might be at fault. I had this scenario the other day, but other searches worked fine, I guess I'd just been overworking the search terms I was after over many days.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old December 11th, 2008
Disciple
 
Join Date: December 3rd, 2008
Posts: 15
bjswalker is flying high
Default

Well, right after you posted this very helpful tip, I did a couple of non-document searches and got oodles of results, so success there. Then I got knocked off the computer by a monster virus of the human kind and was in the hospital until a few days ago and didn't have a chance to do searching of any kind.

So I did my first searches today for some pretty generic documents. Not by author or book title, just by publishing house, which should net me an avalanche of results to weed through. Way more than I want, but I was looking forward to this embarrassment of riches. What did I get. Nothing. Zero. Really. Nothing. Bupkus.

So I narrowed my search. Still nothing. Okay. I fired up Frostwire. One result. One. Flooding the system with my requests isn't the cause, since I was in the hospital for a week plus.

So I went through and did everything I did in my first post all over again. And nothing. Zero.

I'm a patient woman. I have a 17-yr. old son so I have to be. But I am seriously getting pissed off. This can't just be some generic problem that one or two of us is having. I know, I only paid about $35, it's not the end of the world, but I'm ripping my hair out trying to fix this thing and I'm feeling like it's MY fault that it's not working.

AAARGH (sort of menopausal vent)!

Does anyone have any new suggestions that haven't appeared on the forum, because I honest to goodness have scoured the place with a fine-toothed comb and have tried every single one of them? I would be most, most grateful.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old December 11th, 2008
A reader, not an expert
 
Join Date: January 11th, 2003
Location: Canada
Posts: 4,613
stief has a spectacular aura about
Default

Not sure if this is new advice, but here goes:
To see what hosts are connected, use LW's View menu to turn on "Connections." Then the tab that shows connected hosts should be available.

Hosts can be removed (and new ones should take their place). If some of those hosts are spammers, you'll not get many decent results.

In addition, take a look at the Options for junk filters. See if setting to show all results (including junk) changes the results you see. Just a thought that your junk or keyword filters may be blocking too many results before they show on your screen.
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old December 14th, 2008
Disciple
 
Join Date: December 3rd, 2008
Posts: 15
bjswalker is flying high
Default

Hi stief, thanks for the help - the junk things not an issue. I added the connections tab (didn't know how to do that, thanks a bunch on that one!).

How many connections should I be looking at? Seems like the paltry six that I've had going the last couple of days isn't right. They're all UPs, but still. Seems a little weird to me. I got rid of all the hostile lists for now and once again deleted my preferences file and went through set up all over again and it still only has oh, now it's four connections. That just seems wrong, eh? Oh, and I did my check on how many connections I had at six in the morning, lunch time, dinner time, about 11 at night and 2 in the morning. So it doesn't seem to be a time of day issue.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old December 14th, 2008
A reader, not an expert
 
Join Date: January 11th, 2003
Location: Canada
Posts: 4,613
stief has a spectacular aura about
Default

Pro gets 5 connections to an Ultrapeer; Free uses 3. So, your connections look sort of normal. When idle, only two connections are used. Look at the "time connected" to see how long each one has been connected.

btw, when running as an Ultrapeer, you'd see ~ 32 connections to other Ultrapeers, and 32 connections to leafs (~64 connections in total).

Most of those connections will be LW 4.18.8's.

Try a "What's New" search: how many results do you see there, and how quickly do they show up?
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old December 16th, 2008
Disciple
 
Join Date: December 3rd, 2008
Posts: 15
bjswalker is flying high
Default

I tried the "What's New" thing - I got about 33 results in about a minute-ish. All on 5 UPs, Leaf status. Whatever that is, lol. All have el stinko bandwidth, I'm noticing. but you're right, all but one of them is 4.18.8. Time connected is all the same, the amount of time it's been since I logged on.

I'm logged back myself as an UP (I went back and unticked the box) - so should the number of connections I see be changing? I restarted but don't see a difference. For me at least, the purpose of Pro was the UP (well, everyone elses). Speed baby, speed.

This connections stuff I don't get, sorry for being dense as a Yule log.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -7. The time now is 03:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.

Copyright © 2020 Gnutella Forums.
All Rights Reserved.